Onzichtbare beugel

Een beugel kan een oplossing zijn om tanden en kiezen te corrigeren die scheef of naar voren staan. Ook kan het ervoor zorgen dat iemand beter kan bijten, eten, praten en lachen. Wij maken uitneembare, op maat gemaakte en nagenoeg onzichtbare beugels van het merk Invisalign.

Waarom kiezen voor een beugel?

Een stralend en recht gebit geeft meer zelfvertrouwen. Een beugel kan een oplossing zijn om tanden en kiezen te corrigeren die scheef of naar voren staan. Ook kan het ervoor zorgen dat iemand beter kan bijten, eten, praten en lachen.

Bij tandartscentrum Laren gebruiken wij de clear aligners van Invisalign. Clear aligners zijn een set op maat gemaakte en nagenoeg onzichtbare beugels.

Onzichtbare beugel

Hoe verloopt de behandeling?

Het verloop van een beugelbehandeling leggen we u graag uit aan de hand van 5 fases.

Fase 1 Eerste onderzoek

Voordat we een beugelbehandeling starten zullen we eerst uw wensen bespreken en een onderzoek uitvoeren. Dit is nodig om te bepalen of een onzichtbare beugel bij u mogelijk is. We geven u een indicatie van de duur dat u de set onzichtbare beugels dient te dragen. Ook informeren we u over het belang van periodieke controles en mondverzorging.

Fase 2 Behandelplan opstellen en bespreken

Wanneer u n.a.v. het eerste onderzoek een onzichtbare beugel wenst, wordt er een digitale scan van uw gebit gemaakt en wordt er een kaakoverzichtsfoto gemaakt. Aan de hand van deze informatie wordt er een behandelplan opgesteld welke we uitvoerig met u bespreken. Ook informeren we u over de kosten van uw beugelbehandeling.

Fase 3 De onzichtbare beugels worden voor u op maat gemaakt

Wanneer u besluit het behandeltraject te starten, bestellen we bij Invisalign de set van clear aligners die voor uw behandeling op maat worden gemaakt. U wordt gebeld als de set aanwezig is en er zal een afspraak worden gemaakt om de beugels bij u te plaatsen.

Fase 4 Maandelijkse controle

Ongeveer elke maand komt u op controle in de tandartspraktijk. We bekijken of het gewenste resultaat voor die fase is bereikt en of alle bolletjes lijm (waardoor de aligner vast blijft zitten aan uw gebit) nog goed op de tanden zitten.

Fase 5 Retainers

Wanneer u alle sets gedragen heeft en het eindresultaat bereikt is, wordt er een nachtbeugel gemaakt en/of spalk geplaatst (retainers). Zo zorgen we ervoor dat uw tanden blijvend in de juiste positie blijven staan. Hierna volgen nog een aantal vaste controles in de praktijk, zodat we zeker weten dat het eindresultaat behouden blijft.

Afspraak maken

Bent u geïnteresseerd in een onzichtbare beugel?