Gebitsbeschermer

Een gebitsbeschermer, ook wel een bitje genoemd, is een op maat gemaakte kunststof hoes die over uw tanden wordt gedragen om ze te beschermen bij sporten.

Waarom is een gebitsbeschermer dragen belangrijk?

Het dragen van een gebitsbeschermer beschermt uw tanden tegen breuken, tandverlies en andere verwondingen tijdens sportactiviteiten. Het helpt ook de impactkrachten te absorberen en te verdelen, waardoor de kans op schade aan uw tanden, kaak en zachte weefsels wordt verminderd.

Waarom kiezen voor een gebitsbeschermer van de tandarts?

Een gebitsbeschermer die gemaakt is door de tandarts en een tandtechnisch laboratorium beschermt uw gebit beter tegen letsel en trauma omdat de gebitsbeschermer volledig voor u op maat gemaakt is. Bovendien voelt een gebitsbeschermer die door de tandarts gemaakt is een stuk comfortabeler tijdens het sporten dan een reguliere gebitsbeschermer.

Hoe wordt een gebitsbeschermer van de tandarts gemaakt?

De werkwijze van Tandartscentrum Laren voor het verkrijgen van een op maat gemaakte gebitsbeschermer begint met een consult waarbij we uw specifieke behoeften en activiteiten bespreken. Onze deskundige tandartsen zullen uw gebit grondig evalueren en nauwkeurige afdrukken of een scan maken om een gebitsbeschermer te vervaardigen die perfect past en comfortabel aanvoelt. Vervolgens wordt de afdruk naar een tandtechnisch laboratorium gestuurd, waar uw op maat gemaakte gebitsbeschermer wordt vervaardigd met behulp van hoogwaardige materialen. Het bitje wordt zorgvuldig aangepast aan uw gebit en gecontroleerd op comfort en functionaliteit.

Afspraak maken

Wilt u graag een op maat gemaakte gebitsbeschermer die comfortabel te dragen is?