Kronen

Kronen zijn tandheelkundige oplossingen die worden gebruikt om beschadigde, verzwakte of esthetisch onbevredigende tanden te herstellen. Wij maken uw kroon binnen 2 uur met de state of art CEREC-methode.

Wat is een kroon?

Een kroon is een kunstkies of kunsttand die over je eigen kies of tand wordt gezet. Een kroon herstelt de functie van de (verloren gegane) tand of kies, helpt verdere problemen te voorkomen en heeft ook esthetisch een gunstig effect. Een kroon wordt gemaakt van duurzaam materiaal, zoals porselein of zirkonium, dat op maat wordt gemaakt om de vorm, functie en esthetiek van uw natuurlijke tand of kies te repliceren. Kronen kunnen worden toegepast op individuele tanden of kiezen of als onderdeel van een brug om ontbrekende tanden of kiezen te vervangen. Bij Tandartscentrum laren beschikken wij over de CEREC apparatuur. CEREC combineert state of art-technologie en patientvriendelijkheid omdat de kroon binnen 2 uur gereed is.

CEREC technologie

Door middel van CEREC technologie maakt de tandarts van Tandartscentrum Laren een 3D-opname van uw tand of kies. Het grote voordeel van CEREC is dat u een kroon krijgt die volledig passend is bij uw gebit en dat u in 1 dagdeel behandeld kan worden. Een behandeling duurt ongeveer 2 uur inclusief de tijd waarin de freesmachine de kroon voor u op maat slijpt. Hieronder kunt u aan de hand van een stappenplan lezen hoe er met de CEREC technologie een kroon bij u geplaatst wordt.

Stap 1 Slijpen

De tandarts slijpt de tand of kies zodat er later een kroon overheen geplaatst kan worden.

Stap 2 Scannen

Door middel van de CEREC technologie scant de tandarts uw mond. De tandarts krijgt op die manier een perfect beeld van uw gebit. U hoeft bovendien niet te “happen” in een kleiachtige substantie.

Stap 3 Afstemming

De scan die de tandarts van uw mond heeft gemaakt verschijnt in 3D op de computer. Samen met de tandarts bespreekt u de huidige situatie van uw gebit, ook laat de tandarts op de computer zien hoe uw gebit er in de nieuwe situatie uit komt te zien. De kleur van de kroon bepaalt u samen met de tandarts.

Stap 4 Frezen kroon

Nu de vorm van de kroon is bepaald door de scan, wordt deze doorgegeven aan het freesapparaat. De tandarts zet een blokje materiaal in de door u gekozen kleur in het freesapparaat en freest de kroon. Dit proces neemt ongeveer 30 minuten in beslag.

Stap 5 De kroon wordt geplaatst

De kroon wordt in uw mond geplaatst door de tandarts. De kroon wordt hierbij stevig bevestigd op de geslepen tand/kies, waardoor een stabiele oplossing ontstaat.

Afspraak maken

Wilt u graag een tandheelkundige kroon om een beschadigde tand of kies te herstellen?