Tand ontbreekt

Het ontbreken van een tand of kies kan verschillende oorzaken hebben, zoals tandbederf, tandletsel, een ongeval en parodontitis. Symptomen kunnen zijn dat u minder goed kunt kauwen en/of dat u minder comfortabel glimlacht.

Wat betekent het ontbreken van een tand voor u?

Bij Tandartscentrum Laren begrijpen we dat het ontbreken van een tand om meerdere redenen erg vervelend kan zijn voor u. Het kan immers leiden tot functionele, esthetische en emotionele problemen. Anders verwoord; u kunt mogelijk minder goed kauwen, uw gebit minder goed schoon houden, u bent mogelijk minder tevreden over de uitstraling van uw gebit en/of u lacht wellicht met minder zelfvertrouwen. Wanneer u dit wenst, kunnen we actie ondernemen om de ontbrekende tand te vervangen.

Welke oplossingen zijn er voor het ontbreken van een tand?

Een implantaat

Een tandheelkundig implantaat is een duurzame en esthetische oplossing voor het vervangen van een ontbrekende tand. Het implantaat wordt chirurgisch in de kaak geplaatst en fungeert als een kunstmatige tandwortel. Hierop wordt een kroon geplaatst, die eruitziet en functioneert als een natuurlijke tand.

Een brug

Een tandheelkundige brug kan worden gebruikt om een ontbrekende tand of kies te vervangen. De brug bestaat uit een kunsttand of kunstkies die vastzit tussen twee aangrenzende tanden of tandheelkundige implantaten. Dit biedt een stevige en esthetische oplossing voor het vervangen van een tand of kies.

Een partiële prothese

Een partiële gebitsprothese is een uitneembare oplossing voor het vervangen van meerdere ontbrekende tanden. Het bestaat uit een kunststof basis met kunsttanden die passen in de lege ruimte in uw gebit. De partiële gebitsprothese kan worden vastgezet met behulp van haakjes die zich aan aangrenzende tanden hechten.

Afspraak maken

Ontbreekt er bij u een tand of kies? Dan is het belangrijk om een afspraak te maken bij uw tandarts. De tandarts kan de beste behandelingsmogelijkheden beoordelen op basis van uw individuele situatie en u adviseren over de meest geschikte oplossing om uw ontbrekend tand of kies te vervangen.