Facings

Een facing is een schildje van porselein of composiet dat op uw tand wordt gemaakt om de uitstraling van uw gebit te verbeteren.

Waarom kunnen facings wenselijk zijn?

Een facing is een dunne laag tandheelkundig porselein of composietmateriaal die over de voorkant van de tand wordt geplaatst om onvolkomenheden te verbergen en het uiterlijk van de tand te verbeteren. Facings kunnen worden gebruikt om verschillende problemen op te lossen zoals:

> het verbergen van tanden die verkleurd zijn

> het voor het oog recht zetten van scheve tanden

> het verbergen van kleine chips of scheurtjes

> het maskeren van onregelmatige tandvormen

> het voor het oog gelijk zetten van ongelijke tanden

Welke soorten facings zijn er?

Porseleinen facings zijn duurzame, op maat gemaakte schildjes die op de voorkant van de tand worden geplaatst en kunnen worden gemaakt om te passen bij de kleur, grootte en vorm van uw bestaande tanden. Porseleinen facings zijn sterk, bestand tegen verkleuring en gaan meestal langer mee dan composiet facings. Composiet facings zijn gemaakt van een tandkleurig composietmateriaal dat op de voorkant van de tand wordt aangebracht en kan worden gevormd om de vorm en grootte van uw tanden aan te passen. Composiet facings kunnen vaak in één bezoek worden aangebracht en zijn een kosteneffectievere optie dan porseleinen facings.

Afspraak maken

Heeft u interesse in facings?