Verkleurde tanden

Verkleurde tanden kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals voedingsgewoonten, gebruik van tabak, veroudering, medicatie of tandletsel.

Welke gevolgen kunnen verkleurde tanden hebben?

Verkleurde tanden kunnen resulteren in oppervlakkige vlekken of diepere verkleuring van het tandweefsel. Het gevolg hiervan kan zijn dat u minder comfortabel glimlacht. Het is belangrijk om de oorzaak van de verkleuring vast te stellen en passende maatregelen te nemen om uw tanden hun natuurlijke witheid terug te geven.

Oplossingen voor het behandelen van verkleurde tanden

Professionele tanden bleken

Een populaire optie voor het witter maken van tanden is professioneel tanden bleken. Dit kan worden gedaan in de tandartspraktijk en met behulp van aangepaste bleeklepels die u thuis kunt dragen. Professionele tanden bleken maakt gebruik van veilige bleekmiddelen om verkleuring te verwijderen en uw tanden witter te maken.

Cosmetische tandheelkunde

Als de verkleuringen niet kunnen worden verwijderd met tanden bleken, kan cosmetische tandheelkunde worden overwogen. Opties zoals tandheelkundige facings of veneers kunnen worden gebruikt om de verkleurde tanden te bedekken met duurzame, natuurlijk ogende porseleinen schildjes.

Verandering van voedingsgewoonten

Sommige voedingsmiddelen en dranken, zoals koffie, thee, rode wijn en gekleurde voedingsmiddelen, kunnen tandverkleuring veroorzaken. Door uw consumptie van deze stoffen te verminderen of ze te vermijden, kunt u verdere verkleuring van uw tanden voorkomen.

Verbeterde mondhygiëne

Een goede mondhygiëne, inclusief regelmatig poetsen, flossen en spoelen, kan helpen bij het verwijderen van oppervlakkige verkleuringen en het behouden van een gezonde glimlach. Zorg ervoor dat u tandpasta gebruikt die speciaal is ontwikkeld om verkleuring tegen te gaan.

Afspraak maken

Bij Tandartscentrum Laren begrijpen we dat een stralende glimlach belangrijk is voor uw zelfvertrouwen. Als u last heeft van verkleurde tanden, is het belangrijk om een afspraak te maken bij uw tandarts. De tandarts kan de oorzaak van de verkleuring beoordelen en de meest geschikte behandeling aanbevelen om uw tanden hun natuurlijke witheid terug te geven.