Sealen

Het sealen van kiezen is een preventieve tandheelkundige behandeling die wordt uitgevoerd om de groeven en putjes op het oppervlak van de kiezen te beschermen tegen tandbederf.

Waarom kiezen we voor het sealen van kiezen?

Het sealen van kiezen helpt bij het voorkomen van gaatjes door de groeven en putjes af te sluiten. Hierdoor krijgen bacteriën en voedseldeeltjes minder kans om zich te nestelen. Het is vooral effectief bij kinderen en tieners, omdat zij vaak moeite hebben met het grondig reinigen van de kauwvlakken van de achterste kiezen.

Hoe verloopt de behandeling?

Onze werkwijze voor het sealen van kiezen begint met een grondige beoordeling van het gebit van uw kind. Onze deskundige tandartsen zullen de groeven en putjes op de kiezen evalueren en bepalen welke kiezen in aanmerking komen voor sealen. Vervolgens worden de kiezen grondig gereinigd en gedroogd om ervoor te zorgen dat het sealantmateriaal goed hecht. Het sealant wordt vervolgens zorgvuldig aangebracht op de kauwvlakken van de kiezen en met een speciale lichtbron uitgehard, waardoor een duurzame beschermende laag ontstaat. Sealen is een pijnloze en niet-invasieve behandeling die slechts enkele minuten per kies duurt. Sealen wordt bij Tandartscentrum Laren zowel uitgevoerd door tandartsen als door mondhygienste en preventie-assistentes.

Afspraak maken

Heeft uw kind groeven en putjes in de kiezen? Of heeft uw kind moeite met het poetsen van de achterste kiezen?