Gebitsreiniging

Professionele gebitsreiniging is een essentieel onderdeel van een goede mondgezondheid en kan helpen tandbederf, tandvleesontsteking en andere tandheelkundige problemen te voorkomen.

Wat houdt een professionele gebitsreiniging in?

Tijdens een professionele gebitsreiniging zal een van onze ervaren preventie-assistentes of mondhygiënisten uw tanden zorgvuldig reinigen om tandplak en tandsteen te verwijderen die zich hebben opgehoopt op het oppervlak van uw tanden en onder uw tandvlees. Naast het reinigen van uw tanden, zullen we ook uw tandvlees controleren op tekenen van ontsteking of infectie en u informeren over de beste manieren om zelf uw tandvlees gezond te houden tussen de professionele gebitsreinigingen in. Onze behandelaren gebruiken geavanceerde technologieën en instrumenten om uw gebit grondig te reinigen, waaronder ultrasone scalers en tandheelkundige lasers. De mondhygiënisten hebben bovendien de Airflow Prophylaxis Master tot hun beschikking waarmee zij uw gebit kunnen reinigen met de Guided Biofilm Therapy (GBT).

Wat is Guided Biofilm Therapy (GBT)?

Een Guided Biofilm Therapy behandeling begint met het kleuren en verwijderen van de biofilm*, tandplaque en nieuw gevormd tandsteen. Hierbij maken we gebruik van de Airflow Prophylaxis Master. Deze apparatuur werkt op luchtdruk, water en poeder (erythritol). Hierna verwijderen we gericht het tandsteen wat is achter gebleven door gebruik te maken van handinstrumentarium en/of de EMS Piezon techniek met gedesinfecteerd water op lichaamstemperatuur, waardoor de behandeling niet meer pijnlijk is.

Wat zijn de voordelen van Guided Biofilm Therapy?

> een nagenoeg pijnloze behandeling.

> betere reiniging van en tussen de tanden en kiezen waardoor eventuele onregelmatigheden beter zichtbaar worden en er vroegtijdig ingegrepen kan worden.

> minder schade aan tanden en kiezen vanwege de minimaal invasieve behandelmethode.

> optimale gebitsreiniging is ook mogelijk bij implantaten, brackets (slotjes), vullingen en zelfs de tong en het gehemelte.

*Biofilm op tanden en kiezen is de voornaamste oorzaak van cariës en voor parodontale en peri-implantaire infecties. Parodontitis kan de kans op systemische ziekten zoals hart- en vaatziekten, ademhalingsstoornissen, artritis, of diabetes veroorzaken. Regelmatige mondhygiëne, in combinatie met professionele behandelingen houdt de biofilm onder controle, wat zorgt voor een betere mond- en systemische gezondheid.

Hoe vaak is een gebitsreiniging nodig?

Tandplak en tandsteen kunnen zich ophopen, zelfs wanneer u consequent poetst en flost. Tandsteen en tandplak kunnen leiden tot tandbederf en tandvleesontsteking als ze niet regelmatig worden verwijderd. Regelmatig betekent meestal twee of meerdere keren per jaar. Het benodigde aantal keer per jaar professionele gebitsreiniging is afhankelijk van risicofactoren en uw wensen.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor een professionele gebitsreiniging bij de preventie-assistente of mondhygiëniste?