Implantaten

Een implantaat is een optie voor het vervangen van een ontbrekende tand of kies. Het is een duurzame oplossing om mondgezondheid te optimaliseren en de glimlach te verbeteren. Wij vervangen de natuurlijke wortel van een tand of kies indien nodig met een implantaat.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een vervanger van de tandwortel. Een implantaat is een titanium schroef die in de kaak wordt geplaatst om als een kunstwortel te fungeren en een vervangende tand of kies te ondersteunen. Implantaten worden vaak gebruikt om een enkele ontbrekende tand te vervangen, maar kunnen ook worden gebruikt om meerdere tanden te vervangen door een brug of zelfs een volledige gebitsprothese te ondersteunen.

Hoe verloopt de behandeling?

Het verloop van de behandeling leggen we uit aan de van 5 fases.

Fase 1 Onderzoek

Voordat we een implantaat plaatsen, zullen we eerst een uitgebreid onderzoek uitvoeren en een behandelplan opstellen. We gebruiken geavanceerde technologieën zoals digitale röntgenfoto's en CBCT-scans (driedimentionale scan) om nauwkeurig de hoeveelheid botweefsel en de structuur van uw kaak te beoordelen en om te bepalen welk type implantaat en positionering het meest geschikt zijn voor uw specifieke behoeften.

Fase 2 Het implantaat plaatsen

Het plaatsen van een implantaat is een behandeling die wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Als de verdoving is ingewerkt, zal er in het tandvlees een klein sneetje gemaakt worden. Op deze manier wordt het kaakbot bereikt. In het kaakbot wordt een klein gaatje geboord tot de gewenste dikte en lengte bereikt is voor het implantaat dat bij u in de mond geplaatst wordt. Vervolgens wordt het implantaat in het kaakbot geplaatst en wordt het tandvlees afgesloten met een tijdelijke genezingskap.

Fase 3 De inhelingsperiode

Om het implantaat goed vast te laten groeien in het kaakbot, is een inhelingsperiode nodig. Deze rustperiode varieert van 6 weken tot 6 maanden. Een aantal factoren is bepalend voor dit grote tijdsverschil, zoals het individuele herstelvermogen, het type implantaat dat gebruikt is en op welke positie in de kaak het implantaat geplaatst is.

Fase 4 Plaatsen van definitieve kroon

Als de inhelingsperiode is voltooid wordt de definitieve kroon (kunsttand of kunstkies) geplaatst. Wij werken bij Tandartscentrum Laren met implantaten van Biohorizons Camlog en Straumann. Dit zijn kwalitatief hoogwaardige merken implantaten.

Fase 5 Nazorg

We vinden het belangrijk om regelmatige controleafspraken in te plannen na uw implantaatbehandeling om de voortgang van uw genezing te controleren en eventuele problemen aan te pakken.

Afspraak maken

Heeft u interesse in een implantaat om een ontbrekende tand of kies te vervangen? Of wilt u graag implantaten voor een klikgebit?