Bleken

Tanden bleken bij de tandarts is een professionele en veilige behandeling om uw gebit witter te maken en verkleuringen op uw tanden te verminderen. Bij Tandartscentrum Laren kunt u tanden bleken met Philips Zoom Whitespeed in office en kunt u onder begeleiding thuis tanden bleken.

Hoe worden tanden witter gemaakt?

Bij Tandartscentrum Laren kunnen we uw tanden professioneel bleken in de tandartspraktijk in combinatie met thuisbleken. We starten altijd met een consult waarbij we uw specifieke behoeften en wensen bespreken. Onze ervaren behandelaren zullen uw gebit grondig evalueren en de beste bleekmethode voor u uitzoeken, rekening houdend met de oorzaak van de verkleuring en de gewenste resultaten.

Bleekbehandeling in de praktijk

Voor de bleekbehandeling in de praktijk zal een tandheelkundig bleekmiddel worden aangebracht op uw tanden, geactiveerd door een speciale lichtbron voor een snelle en effectieve verheldering. Bij tandartscentrum laren gebruiken wij de lamp en producten van Philips Zoom.

Bleekbehandeling thuis

Voor thuisbleken ontvangt u op maat gemaakte bleeklepels. In deze op maat gemaakte bleeklepels brengt u heel eenvoudig bleekgel aan met een spuitje. De bleeklepels worden 4-10 nachten gedragen. U ontvangt in onze praktijk een uitgebreide instructie voor het thuisbleken.

Hoeveel witter worden mijn tanden?

Het bleken van uw tanden kan resulteren in een wittere glimlach die er natuurlijk uitziet. Het kan verkleuringen door voedingsgewoonten, veroudering, roken en andere externe factoren verminderen. Helaas kunnen niet alle verkleuringen even effectief kunnen worden gebleekt, zoals verkleuringen veroorzaakt door interne factoren zoals bepaalde medicijnen of tandletsel. Onze specialisten zullen uw tanden grondig beoordelen om ervoor te zorgen dat uw tanden geschikt zijn voor bleken en u de best mogelijke resultaten kunt bereiken. Hoeveel witter uw tanden exact worden door de bleekbehandeling is niet met zekerheid te voorspellen. Meestal gaat het om 1 tot 6 tinten lichtere tanden.

Is bleken voor iedereen geschikt?

Nee bleken wordt niet aangeraden bij zwangere vrouwen, minderjarigen en mensen die radiotherapie ondergaan.

Bleken kronen en vullingen ook mee?

Helaas bleken kronen en vullingen niet mee. Alleen natuurlijk tandweefsel kan worden gebleekt.

Kan ik alles eten en drinken na het bleken?

Direct na het bleken wordt aangeraden niet meteen te eten. Tijdens het behandeltraject wordt aangeraden geen kleurstofhoudende producten te eten of drinken. Denk aan geen rode wijn, koffie en thee drinken. Ook is het verstandig niet te roken. Hierbij geldt uiteraard dat ook los van tanden bleken, roken slecht is voor uw gebit.

Afspraak maken

Wilt u graag wittere tanden?