Kinder tandheelkunde

Bij Tandartscentrum Laren zijn we er ook voor uw kinderen. Vanaf 2 jaar zorgen we preventief en indien noodzakelijk curatief nauwkeurig voor hun gebit. We doen ons best de tandarts zo leuk mogelijk te maken voor kinderen.

Het melkgebit heeft veel invloed op de ontwikkeling van het blijvend gebit. Daarom is het belangrijk om kinderen vroeg aan te leren hoe ze hun gebit moeten verzorgen. Neem uw kind daarom vanaf 2 jaar (zo vroeg mogelijk) mee naar de tandarts. We behandelen dan niet, maar laten uw kind zo alvast op een leuke manier wennen aan het tandartsbezoek.

Tandarts voor kinderen tot 18 jaar gratis

De basisverzekering vergoedt momenteel alle tandheelkundige controles en heel veel verrichtingen bij kinderen van 0 tot 18 jaar. Kronen, bruggen en orthodontie zijn uitgezonderd.

Kinder Tandheelkunde

Regelmatig controle door de tandarts

Kinderen zijn gevoeliger voor gaatjes en tanderosie dan volwassenen. Dit komt doordat het glazuur van de tanden en kiezen van een kind tijdens de doorbraak nog niet volledig is uitgehard. Hoe vaak controle en professionele reiniging van het melkgebit nodig is, ligt aan de gezondheid van het gebit van je kind. In de regel komt een kind minimaal 2 x per jaar.