Scheefstand tanden

Scheve tanden kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder genetica, gebitsontwikkeling, verlies van tanden en kaakproblemen.

Welke gevolgen kunnen scheve tanden hebben?

Scheve tanden kunnen resulteren in esthetische ontevredenheid en problemen met kauwen, spraak en mondhygiëne. Het is dus belangrijk om de scheefstand van uw tanden te corrigeren om een ​​optimale mondgezondheid en een mooie glimlach te bereiken.

Oplossingen voor het corrigeren van scheve tanden

Beugels

Orthodontische beugels zijn een veelvoorkomende en effectieve optie om scheve tanden recht te zetten. Traditionele beugels bestaan ​​uit metalen brackets en draden die de tanden geleidelijk in de juiste positie duwen. Er zijn ook esthetisch aantrekkelijkere opties beschikbaar, zoals doorzichtige (clear) aligners, zoals het Invisalign-systeem. Clear aligners zijn gemaakt van dun, transparant materiaal en kunnen gemakkelijk worden verwijderd voor eten en tandenpoetsen. Ze worden op maat gemaakt en geleidelijk gewijzigd om de tanden in de juiste positie te brengen. Nadat de tanden recht zijn gezet met een beugel of clear aligners, worden retentie-apparaten gebruikt om ervoor te zorgen dat de tanden in de nieuwe positie blijven. Dit kan een retentiebeugel zijn die 's nachts wordt gedragen of een dun draadje dat achter de tanden wordt geplaatst.

Tandheelkundige restauraties

In sommige gevallen kunnen tandheelkundige restauraties, zoals veneers of kronen, worden gebruikt om scheve tanden cosmetisch te corrigeren. Deze optie is vooral geschikt wanneer de scheefstand mild is en er geen significante functionele problemen zijn.

Afspraak maken

Wilt u graag van uw scheve tanden laten rechtzetten?