Opbeetplaat

Een opbeetplaat, ook wel bekend als een splint of occlusale spalk, is een tandheelkundig hulpmiddel dat op maat gemaakt is om de boven- en onderkaak in een comfortabele positie te houden.

Wanneer is een Opbeetplaat nodig?

Een opbeetplaat biedt ondersteuning aan de kaakgewrichten en vermindert de druk op de tanden en spieren. Opbeetplaten worden vaak gebruikt bij de behandeling van stoornissen van het bewegingsapparaat van het kauworgaan, bij tandenknarsen en bij kaakpijn. Het dragen van de opbeetplaat helpt de kaakgewrichten te ontlasten, spierspanning te verminderen en de tanden te beschermen tegen de schadelijke effecten van tandenknarsen.

Hoe verloopt de behandeling?

Onze werkwijze voor het verkrijgen van een op maat gemaakte opbeetplaat begint met een uitgebreid consult waarbij we uw symptomen en klachten bespreken. Onze deskundige tandartsen zullen uw kaak en gebit grondig evalueren om de oorzaak van uw problemen vast te stellen en te bepalen of een opbeetplaat geschikt is voor uw specifieke situatie. Vervolgens wordt er een nauwkeurige afdruk van uw gebit gemaakt, die naar ons tandtechnisch laboratorium wordt gestuurd. Hier wordt uw op maat gemaakte opbeetplaat vervaardigd met behulp van hoogwaardige materialen die duurzaamheid en comfort garanderen. Wanneer de opbeetplaat gereed is, wordt deze zorgvuldig aangepast aan uw gebit en gecontroleerd op comfort en functionaliteit. Onze tandartsen zullen u instrueren over het juiste gebruik van de opbeetplaat en hoe u deze kunt onderhouden.

Afspraak maken

Heeft u last van uw kaakgewricht en/of tandenknarsen of kunt u niet optimaal kauwen?